Skip to content

Kérdés Jehova Tanúihoz

February 21, 2014

Szeretnék néhány kérdést intézni hozzátok, kedves Jehova Tanúi, akik ellátogattok erre, és a hasonló témával foglalkozó blogokra, honlapokra:

 1. Hogyan egyezteted össze az itteni látogatásodat azzal a világos szervezeti utasítással, hogy ne olvasd “hitehagyottak” írásait? Nem gondolod, hogy engedetlenség a részedről, hogy nem követed az Őrtorony Társulat elvárásait?
 2. Ha már ellátogatsz egy ilyen oldalra, feltételezem, hogy érdekel, mások milyen kritikával illetik a hitedet és egyházadat. Ha ez így van, nem gondolod, hogy illene normálisan viselkedned és kommunikálnod? Ez alatt a személyeskedés kerülését értem. Ha erre nem vagy képes, szerinted milyen képet fest ez rólad és a személyes hitedről?
 3. Az a stílus, ahogy szóba állsz velünk, azt mutatja, hogy megtéréshez illő gyümölcsöket teremsz, ahogy azt a Biblia elvárja tőled?
Advertisements
5 Comments leave one →
 1. kaunn permalink
  February 24, 2014 10:53 am

  “Hogyan egyezteted össze az itteni látogatásodat azzal a világos szervezeti utasítással, hogy ne olvasd “hitehagyottak” írásait? ”

  Na végre elismered, hogy hitehagyott vagy!

 2. infaustus permalink
  February 24, 2014 10:57 am

  A te szemedben igen. Isten szemében pedig az ő megváltott gyermeke. Ez utóbbit te nem mondhatod el magadról!

 3. Balázs Ida permalink
  June 10, 2014 12:23 pm

  Azért szerintem ezeket a kérdéseket le kellene venni innen! Miért kellene hamis bűntudatot ébreszteni egy megtévesztett emberben, aki esetleg keresi az igazságot! Miért kellene elküldeni ( elzavarni) “üres kézzel “, ha adhatsz neki kenyeret is! Ennyi munkát egy pár “kérdéssel” tönkretenni….?!
  Szerintem gondold meg! Mennyivel jobb lesz azt hallani majd, hogy “jól vagyon én hű szolgám, ….”!
  Mert a szeretet nem illeti gonosszal a felebarátot……….!

  Áldjon meg az Úr!

  • lvm permalink
   October 30, 2015 4:03 pm

   Csatlakozok Idához, egyetértek vele. Ráadásul a hitehagyott kifejezést igen csak szubjektív módon értelemezik sokan, mint a szekta kifejezést is. Szerintem veszélyes vizek ezek. Az első századi keresztény közösségek között is voltak különbözőségek (például a szombat megtartásában), de ettől még nem “szektázták”, nem “hitehagyottazták” le egymást. Lehet, hogy ma is így kellene. Viszont a kérdéseket figyelmesen elolvasva, találni vélek bennük reális elvárásokat, melyeket nem kérdés, hanem kérés formájában kellene megfogalmazni.

 4. eva permalink
  February 28, 2016 3:07 pm

  azt hisszem azert olvasuk ezt az irast legalabbis en mert keressuk az igazsagot amit hittunk hogy mar megtalaltunk…de megse…es koszonom az ilyeneknek mint te hogy kutattal es tovab adod…..de tudnod kell azt is nem szabadulsz ki onnan konnyen amikkor a szereteid meg vannak ottan kotve….tovabbra is varom a sok felvilagositast ez nagyon Nagy segitseg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: