Skip to content

Segédlet

March 9, 2012

Ez a segédlet elsősorban Jehova Tanúi számára készült. Témája miatt azonban hasznos lehet mindazoknak, akik szeretnék a keresztények által hitt, Szentháromságra vonatkozó tant megérteni. A célja az, hogy a bibliai alapokat mutassa be, és egy haladási irány mentén segítsen annak önálló tanulmányozásában és megértésében. Fontos lenne a tan megértése és helyes értelmezése, mielőtt bárki is elkezdi cáfolni. Mindaddig, amíg nem értjük, mit is tanít Istenről a Biblia, és ezt hogyan ragadja meg a háromság-tan, addig szélmalom-harcot vívunk, és igaz ránk, amiről Júdás írt: „Ezek viszont káromolnak mindent, azt is, amit nem ismernek; amit pedig oktalan állatok módjára ösztönösen ismernek, abba belepusztulnak” (Júd 10).

Az alábbi linkre kattintva letölthető a segédanyag, mely a háromság-tan egyéni tanulmányozását hivatott elősegíteni. Aki nem elégszik meg az Őrtorony Társulat információival, hanem szeretne utána járni a tan bibliai alapjának, annak segítségére lehet az anyag, amely szabadon letölthető és felhasználható.

Segédlet a háromság-tan tanulmányozásához

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. Sefatias permalink
  March 14, 2012 12:34 pm

  “Egyetlen Isten van, ez az egy Isten azonban három személyben létezik – úgy mint
  Atya, Fiú és Szentlélek. Ez a három személy különbözik egymástól személyiségében (Atya, Fiú,
  Szentlélek), de azonos egymással természetében (Isten)”
  Én már itt megakadok ezt nem tudom lenyelni. ez számomra teljesen érthetetlen. Ez a két mondat számomra már nyelvtanilag is olyan amiben semmi logikus következtetést nem enged számomra levonni. Egy isten három személyben létezik.. hogyan? akkor ki az isten?
  Ez a három személy különbözik egymástól személyiségében, de azonos egymással természetében Ez mit jelent?

 2. Sefatias permalink
  March 14, 2012 12:36 pm

  még azt hozzátenném, hogy átnéztem a verseket is. jól ismerem őket, de nekem a fenti megfogalmazás sosem jött ki belőlük

 3. infaustus permalink
  March 14, 2012 1:00 pm

  Ezesetben akkor hagyd egyelőre. Az ilyen jellegű, őrtorony-kondicionált kérdésekkel nem tudok most — betegen — mit kezdeni. Majd ha kell, Isten megmutatja neked az igazságot (Fil 3:15-16).

 4. Sefatias permalink
  March 14, 2012 1:16 pm

  én is olyan témának tekintem, amivel most nem akarok foglalkozni. ez nálam kemény dió. viszont van más, amiben nyitottabb vagyok. oda koncentrálok. de ettől függetlenül nagyon élveztem a tanulmányozást 🙂 köszönöm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: