Skip to content

Sola Scriptura

February 25, 2012

“A Szentírás… ésszerű tanulmányozása a nagy Teremtő megismerésében és megértésében segítségünkre lesz. Teljesen megvilágítja az embert, az ember létezésének a teremtés törvénye szerinti célját, az élet lényegét, az ember eredetét és jövőjét. Megfelel kérdéseinkre és feleletei oly jellemzőek, hogy a gondolkodó embert teljesen kielégítik. A Szentírás a Teremtő tiszteletreméltó kinyilatkozása.” (J. F. Rutherford: A világ keletkezése, p. 6.).

Ha a Szentírás a Társulat második elnöke szerint teljesen kielégíti az olvasóit, akkor mi szükség van a folyamatos Őrtorony-tanulmányozásra, a szervezet könyveinek tanulmányozására stb.? Miért nem elegendő maga a Szentírás, ha az teljesen kielégítő önmagában is? Mi az az Őrtorony teológiájában, ami csak a Bibliát olvasva nem derülne ki?

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. Zsotza permalink
  February 26, 2012 1:23 pm

  Miért nem megy el a komment…?

  Volt néhány olyan idézet J.F. Rutherfordtól,ami szerintem keresztényként vállalható,
  egy másik gondolata: http://szabadjehovatanui.gportal.hu/gindex.php?pg=31504490&postid=671237

 2. infaustus permalink
  February 27, 2012 8:04 am

  Valamiért nem engedte át elsőre, talán a link miatt. Néhány régi könyvet olvasgatok éppen. Már vannak abban is furcsaságok, de tényleg találni bennük értelmes gondolatokat is.

 3. Fogarasi Ferenc permalink
  December 29, 2013 2:31 am

  Ha igazi furcsaságokat akarsz olvasgatni akkor arra tényleg sok keresztény egyház kismillió kiadványa ad alkalmat számodra. Ha komoly és valóban a biblián alapuló irodalmat szeretnél kézhez venni akkor viszont kénytelen vagy Jehova Tanúi magyarázó irodalmait olvasni mert semmi hasonlót sem fogsz találni még földi méretekben sem. De nem ez lenne valójában egyedül logikus dolog ha ez a szervezet valóban Isten egyik eszköze az emberi család megmentésére, mintha azt mondanánk az hogy 2-3 vagy több egyházi csoport lenne ilyen ! Csak egy ilyen van mintahogy igaz Isten is ….-csak egy van. És annak Messiása is ,, csak” egy van,..- mert abból is és oktató csoportból is elég egyetlen egyféle ami igaz és hiteles módon működik….. Ferenc Fogarasi ( Budapest )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: